Page 2 - Mimoza Kusari - 144 Levizja Vetëvendosje
P. 2

FJALA HYRËSE
            Mimoza Kusari Lila

   Të dashur qytetarë të komunës së Gjakovës,
   Po fillojmë bashkë një rrugëtim gjatë këtij muaji të fushatës, për të vazhduar më pas
   me besimin tuaj edhe katër vite tjera të qeverisjes lokale në komunën tonë të dashur,
   në Gjakovën tonë!
   Rrugëtimi im politik ka filluar me Gjakovën dymbëdhjetë vite më parë dhe asnjëherë
   përgjatë këtyre viteve nuk u nda Gjakova nga unë dhe as unë nga Gjakova. Ndër vite
   ideja, dëshira dhe vizioni për Gjakovën u rritën dhe plotësuan me projekte dhe ide të
   reja, të cilat sot vijnë para votuesit të komunës tonë, të plota dhe me mbështetje të
   madhe të Qeverisë së Kosovës të udhëhequr nga programi
   i Lëvizjes VETËVENDOSJE! dhe Kryeministrit të Republikës së Kosovës, z. Albin Kurti.
   Ne ishim bashkë katër vite në Gjakovë. Arritëm të tejkalojmë sfida dhe pengesa të
   shumta. Trashëguam borxhe dhe obligime të rënda, por në fund arritëm jo vetëm të
   balancojmë buxhetin, por edhe të sjellim projekte shumë milionëshe për komunën
   tonë. Gjatë mandatit tim të parë, Gjakova përfitoi grantin nga BE-ja për Ngrohtoren
   e re të qytetit në vlerën 15 milionë Euro, grantin për ndërtesën e re të komunës në
   vlerë prej 3 milionë Euro, grantin për renovimin e konviktit “Sadik Stavileci” nga TIKA
   në vlerë prej 500,000 Euro, ndërtimin e QKMF-së së re nga Ministria e Shëndetësisë
   dhe bashkëfinancimi i komunës në vlerë prej 800,000 Euro, ndërtesën për persona
   me aftësi të kufizuar nga “Save the Children” në vlerë prej 800,000 Euro, ndërtesën e
   rinovuar për drejtorinë e Kadastrës nga projekti i Bankës Botërore, e shumë e shumë
   projekte tjera.
   Fituam titullin e komunës më transparente për tre vite me radhe 2015, 2016 dhe 2017
   si dhe ishim komuna me performancën më të mirë në realizimin e shërbimeve
   komunale në garën në mes të 17 komunave të vlerësuara nga DEMOS-i Zviceran.
   Gjakova dha shembullin se mund të udhëhiqet me sukses dhe me vizion. Por, ende
   shumë punë dhe projekte tjera kanë mbetur pa u realizuar.
   Sot, kur jemi kthyer më të fortë se kurrë më parë, të udhëhequr nga Lëvizja
   VETËVENDOSJE! dhe vizioni ynë i përbashkët për qeverisje të hapur dhe transpar-
   ente, me zhvillim të barabartë dhe mundësi të reja për komunën tonë dhe gjithë
   qytetarët e saj pa dallim, jemi të vendosur të realizojmë vizionin për Gjakovën
   komunë me shërbime moderne, e zhvilluar ekonomikisht dhe mundësi punësimi
   për të gjithë që duan të jetojnë dhe veprojnë në Gjakovë. Do të realizojmë Gjakovën
   e pastër, të gjelbëruar me resurse të mirëmbajtura ujore dhe natyrore dhe pasurim
   të aktiviteteve rekreative dhe sportive. Gjakovës duam t’ia kthejmë Malësinë e saj,
   Malësinë e Gjakovës. Të mundësojmë bashkëpunimin dhe funksionimin si një tërësi
   me tregun e hapur, aktivitetet e përbashkëta kulturore dhe sportive dhe infrastruk-
   turën e kompletuar rrugore dhe zingjir të prodhimit dhe shitjes së produkteve
   bujqësore.
   Të dashur qytetarë të komunës tonë, jam më e përgatitur dhe më e gatshme se
   asnjëherë më parë, që bashkë me të gjithë Ju, të ngrisim Gjakovën në një nivel të
   ri të zhvillimit dhe për herë të parë, që nga periudha e pasluftës të kemi një lidhje,
   vizion dhe mbështetje të pa rezervë nga Qeveria e Republikë së Kosovës. Ndryshimin
   një e filluar me 14 Shkurt e finalizojmë me 17 Tetor.
   Na priftë e mbara!
   #BashkëQeverisim
   1   2   3   4   5   6   7